Блог

Indoor Bulgaria
Въпроси и отговори за избора на Интериорни врати
Пловдив, бул. Пещерско Шосе 133

Често задавани въпроси свързани с Интериорните Врати, мения – или как да изберен интериорна врата, вратата като част от дизайна ?

Kогато дойде време за смяна на интериорните врати във вашия дом, е необходимо да си зададете няколко въпроса или да поскате мнение отнносно тях.

Интериорните врати Ви предоставят възможността да запазите топлината и шума във помещението. Вратите спестяват пари от електроенергия, но  също така добавят и стил в помещението. Тук  ще намерите едни от най-задаваните въпроси относно интериорните/вътрешните врати.

Трябва ли да сменя всичките си врати на веднъж?

Ако имате счупена или повредена врата може да потърсите конфекци. Но ако планирате подновяване на помещението по-добре е да закупите всичките врати наведнъж. При закупуването на по-голямо количество врати може да получите и отстъпка. Не всички в България имат един и същи бюджет за подмяна на обзавеждане, врати или частичен ремонт, това също би повлияло на решението за една или повече врати.

На кой етап е хубаво да заложим вратите си и какви са преимуществата и недостатъците (интериорни врати мнения относно, какво трябва да знаем)?

 • Ако обзавеждате ново стоителство е хубаво да измерите широчината на светлия отвор(светъл отвор се взема по три параметъра широчина на вратата, височина на вратат и дебелина на стената ) Още на етап шпакловка. Защо е важно ? тук е момента, в който вие може да разширите отворите си без да нарушавате стила и дизайна на вече изграденото жилище.
 • Ако подновявате интериора и сте решили да сменята вратите, е необходимо да отсраните первазите на вратите за подмяна и за да се вземат точни размери. Важно тук ! Повечето фирми в цената на монтажа не включват демонтаж, вие може сами да го извършите от гледна точка спестяване на финанси. Ако желаете да се извърши от специалисти попитайте каква е цената.
 • Няма точен старандарт за отвор на врататата, но ако желаете по-големи крила на вратите като например 80см или 90 см трябва да предвидите съответните отвори:
  (1) За крило 90 см (Отварящата се част на вратата) е необходим светъл отвор 100см. Тук идва въпроса, от къде се губят 10 см ? – Дебелината на касата е около 3,5см х 2 защото имаме каса и от двете страни + 1см от всяка стана за плаващите первази на вратата 2см (Плаващи первази – регулируеми первази на врати, който могат да се изваждат напред, за да покрият по-голям зид) а останалото разтояние се заема от пияната за монтиране на интериорната врата.
  (2) За крило 80 см (Отварящата се част на вратата) е необхосим светъл отвор 90см. Тук идва въпроса, от къде се губят 10 см ? – Дебелината на касата е около 3,5см х 2 защото имаме каса и от двете страни + 1см от всяка стана за плаващите первази на вратата 2см (Плаващи первази – регулируеми первази на врати, който могат да се изваждат напред, за да покрият по-голям зид) а останалото разтояние се заема от пияната за монтиране на интериорната врата.
  (3) Важно е да знаете! Взимането на резмери за светъл отвор е много ключов момент, не препоръчваме да взимате сами размери, освен ако не сте специалист в областта.
  (4) Последно но не по-важност, ако решите да монтирате сами вратите си, често това е нож с две остриете:
                        + Спестявате от към финансова гледна точка и правите по-малка инвестиция;
  –      Когато монтажа не се извършва от бригадата на магазина, няма да имате валидна гаранция;
  –      Също така всяка фирма има особености при монтажа си, с който няма как да сте запознати.
  Всеки диструбутор или производител на врати би трябвало да Ви обясни подробно, какво поръчвате и какво ще получите за да се му се доврите сега и в бъдеще.

  Каква гаранция трябва да се очаква при покупка на Врати?

  Всяка нова интериорна врата според модела, покритието и размера ще има собствена цена . По-високата цена на вратата е направена от подобрени материали с високо ниво на качество и издръжливост във времето, което би дало по висока устойчивост във  времето на интериорните врати. Запомнете, че има части от вратата с който не е хубаво да се прави компромис а именно покритието, пълнежа и производителя. Турските врати като лесно достъпни спрямо локацият ни, нашумяват все повече, тъй като могат да предложат качество на достъпни цени при всички модели врати. Също така гаранцията на вратите при Турските модели е различна.

  Какви врати да избера традиционни или модерен стил?

  И двата вида модерни и традиционни врати намират място в интериорния дизайн. Дори в домът Ви може да поставите врати с различен стил, за да придадете индивидуалност на помещението с помоща им. Традиционните врати се разпознават по характерната си многокомпонентност и разнообразие от декорации. Модерните интериорни врати залагат на прости форми и изчистен дизайн с което доста лесно може да се съчетаят с дизайна във Вашия дом.
  В Indoor Bulgaria залагаме на модерен и традиционен стил интериорни врати с голям асортимент от модели, цветове и шарки. В Индоор може да намерите вратат с която да преобразите Вашия дом. Моля заповядайте в нашия Шоурум на Кукленско Шосе 47, за да видите дизайна и цветовите възможности допълващи уникалния Ви стил. Тук ще намерите висококачествени врати на ниски цени. Те също така са изключително устоичиви за да може дълги години да се наслаждавате на стила и визията на интериорните си врати.