Блог

Indoor Bulgaria
Въпроси и отговори за избора на Интериорни врати
Пловдив, бул. Пещерско Шосе 133

Как да изберем интериорни врати?

Пълнежа за интериорнти врати

Пълнежът на интериорните врати има за задача да стабилизира конструкцията и да изолира помещението. Най-евтиният вариант е т.нар. “пчелна пита” или изсушена и оформена хартия. Нейното предимство е ниската цена и тегло. Недостатък е по-ниската шумо- и топлоизолация. Друг вид пълнеж за интериорни врати е перфорираното ПДЧ, което е по-тежко, но с по-висок коефициент на изолация.

Материалите от който може да бъде изработена интериорната врата?

Рамката заедно с пълнежа са поместени в панели, най-често изработени от два вида плочи MDF (Medium Density Fibreboard – плочи от дървесни частици със средна плътност) .Интериорните врати от масивна дървесина са най-скъпи, но много хора смятат, че парите си заслужават. Трайността на този тип врати зависи от точното спазване на технологията на сушене на дървесината. Вратите от масив са от широколистна (бук, дъб, орех) или иглолистна дървесина (бял бор), която е по-мека и лесна за обработка, освен това и по-евтина, но не така устойчива. Обикновено масивните врати се композират от вертикални и хоризонтални фризове. Ако искате да имате здрава врата, е препоръчително да бъде с един хоризонтален елемент (фриз) и да бъде таблена.

Покрития?

Интериорни врати със синтетичен фурнир:

Под врати със синтетичен фурнир трябва да се разбира слой от дърво и слепващи пълнители с малка дебелина, който се произвежда по метода на рендосване или рязане от дървени парчета – трупи с малка дължина.Висок клас интериорни врати с добра издръжливост на надраскване.

Интериорни врати с Лак.

Под лакирани интериорни врати трябва да се разбира висококачествено покритие благодарение на акварели и масла в състава си. Вложената при производство синтетична смола: осигурява защита срещу изгаряне (когато са изложени на слънчева светлина вратите пожълтяват), водо и влаго устоичивост, антибактериалност и никаква токсичност защото са на водна основа. Интериорни врати от висок клас с модерна визия и форми.

Лакирани интериорни врати с абразивна структура или още Крафмастър.

Под врати с лак разбираме покритие от водоразтворима акрилна боя с антибактериални добавки. Високоустоичиви на влага интериорни врати, а поради смолите в състава на боята имат защита от изгаряне(избледняване или пожълтяване на покритието). Серия Америка

Интериорни врати Фолио и Ламинат

Финишно фолио с дървесен рисунък покрито с устойчив лак. Ламинат – няколко слоя горещо пресовани смоли, устойчиво на надраскване, високи температури, битови препарати и ултравиолетови лъчи.
Врати за дома Пловдив Indoor Bulgaria предоставя на клиентите си голямо разнообразие от цветове и модели комбиниращи всички изисквания на клиента. Заповядайте на място в шоурума на магазина в град Плодвив бул. Кукленсако Шосе 47 до табелата за изход от града.